Samen aan de wandel

Gepubliceerd door Marielle Bouman op

Samen aan de wandel

Ga jij echt alleen? 

Makkelijk is het niet om in je eentje de natuur in te gaan. Er schuilt vaak angst. Een grote of kleine angst, jij moet er in ieder geval niet aan denken. “Ga jij echt alleen? Durf je dat? Nou ik niet hoor. Mij niet gezien.” Ik kan je gerust stellen, je bent echt niet de enige hoor die twijfels heeft over alleen de bergen in te trekken. En tóch wil je die wandeling maken.

Ik zal je vertellen, ik kijk ook nog wel eens achterom. Maar duik ook veel te graag de berg of het bos in. Het regent verrassingen. Ik kijk ook nog wel eens terug maar dan om me te laten verassen door de uitzichten. Dat wil ik niet missen. De wisselende lichtval van de zon laat alle kleuren groen zien. Warm gelopen, kan je ineens een koele bries onder een boom voelen. Fris, dus vroeg, beginnen en in warmte eindigen dan ruikt de natuur weer helemaal anders. Bloemen ruiken sterker. Ook kan zo’n wandeling een fysieke uitdaging zijn, die zeker de moeite waard is. En soms is het gewoon gezellig om dat samen te doen. Vier ogen zien meer dan twee. En als je dan iets ziet wat je mooi vindt of tegen dat klimmetje opziet, hoe fijn is dat om te delen. Daarom ben ik zo blij met Suzanne. Zij gaat graag samen met jou aan de wandel. 

Herkenbaar…..angst om alleen te gaan wandelen….


Maar nadat ik tijdens een retraite bij Jel ontdekte dat ik zo blij en enthousiast word van wandelen in de natuur (en fotograferen met mijn Iphone
), en zij me aanspoorde in mijn eentje een wandeling te maken (op een regenachtige dag), en ik trots en “in extase” terugkwam, werd me plotseling duidelijk dat ik dat echt vaker moest doen! Ik had mijn passie gevonden (waar ik zo hevig naar op zoek was)!
Ik beken, ik neem toch vaak de honden mee (dan voel ik me veiliger) en vraag zo nu en dan vriendinnen om gezellig mee te wandelen. Maar ik weet nu ook dat ik het alleen kan!
En inmiddels heb ik besloten dat ik mijn enthousiasme ook graag met anderen wil delen en ben natuurwandelingen gaan begeleiden.
Het is waar, de natuur heeft zoveel verrassingen in petto! Je vindt schoonheid in de kleinste dingen! Stel jezelf open en kijk om je heen. Het geeft rust in je hoofd. En bovendien is wandelen ook nog eens goed voor het lichaam! Hippocrates zei het al:
                                        “Wandelen is het beste medicijn”

Suzanne Besseling                                                                                       en foto’s van Suzanne

Samen wandelen in de Algarve 

Vandaag is het ook weer zo’n mooie wandeldag. Met de zon mee ontwaken in de natuur. Voldaan thuis komen met het gevoel van hier op deze wonderbaarlijke wereld mogen zijn.


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *