Getuigenissen

Getuigenissen

Wat een fijne rustgevende omgeving bij Jel. Je voelt je al rustig worden zodra je ‘het buiten’ oploopt. Een mooie ervaring…. een fijne dag die ook nog eens heel leerzaam is. Ook een paar lieve mensen ontmoet. We sparren nog steeds met elkaar.

Na kennis gemaakt te hebben onder het genot van koffie en thee, kon ieder een plaatsje uitzoeken in of uit de zon bij het terras van Jel. De vogelgeluiden inspireerden al om lekker de tijd te nemen, plaatjes te zoeken die je ook echt raken. Het resultaat was verrassend, althans voor mij. En dat gold volgens mij voor meer dames.

Ook het bespreken van onze inzichtskaarten was een eye opener. Emoties konden getoond worden. En tegelijkertijd was er ook de gelegenheid om lekker flink te lachen. Ik ga zeker nog vaker langs bij Jel voor een mooie leerzame dag.

Ook zeker niet minder verrassend is de heling op afstand, zo direct en dichtbij. Ik wist niet zo goed wat ik me erbij moest voorstellen. Maar de heldere lezing, tot in de kleinste details, van de heling is een reis vol verrassingen. En vragen! Door de tekst goed te lezen, keer op keer, kom je er echt in. Ook mede door de nazorg van Jel via de whats app en tot slot de zoom ontmoeting, wordt nieuwe energie voelbaar en zie ik mezelf. Hier heb ik veel aan gehad. Ik lees de teksten nog regelmatig door en helpen mij nog steeds bij een kleine terugval. En door de dag heen gebruik ik er altijd wel wat van. Dat gebeurt als vanzelf.

Dankbaar 🙏

Monique

lieve Jel, wat was het fijn mzelf weer terug te vinden. Jouw liefdevolle begeleiding, aanmoediging en verzorging hebben mij goed gedaan en de heling heeft veel helder gemaakt. Ik houd mijn wens in gedachten en zal LEVEN hier op aarde. Heel heel hartelijk dank voor alles wat ik hier op deze mooie plek heb mee mogen maken. 

Six special WhataMydays spent with loving and patient guidance to discover my new color in a very peaceful setting, pampered with attention and good food. Thank you lieve Jel ! Veel liefs, Mientje.

27 10 2021 

Directeur van mijn eigen bowlingbaan

Wat een prachtige ervaring, 6 dagen retraite in Casa Kinetica, waar Jel mij volgde en probeerde te begrijpen. Het klinkt nogal groot als ik zeg dat het ´life changing´ was, maar het is wel waar. Ik boekte vol vertrouwen en zonder verwachtingen, tenminste dat dacht ik. De eerste dag kwam ik mezelf goed tegen, dat vind ik niet erg, maar het is toch altijd pijnlijk. Het ego werd geraakt en moest weer wat macht over mij loslaten. Jel liet me de dagen daarna oefenen met het nieuwe inzicht, waardoor ik het kon integreren. Dit had ik verwacht, werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling en het oplossen van ego.

De volgende dagen bleken echter helemaal over mijn werk te gaan. Dat had ik niet verwacht, maar was heel inspirerend. Ik schrijf deze getuigenis ruim anderhalve maand later en kan dus terugkijken op wat er veranderd is mijn leven. Ik verliet de casa met de opdracht ´directeur van mijn eigen bowlingbaan´ te zijn. In de praktijk is dat voor mij de combinatie van mijn werk als yogaleraar en masseur, met mijn vroegere management ervaring. Jel beloofde dat ik snel de juiste ideeen zou krijgen en die vielen me vrij snel in. Ik zet kleine stappen in die richting en de juiste mensen, artikelen, gebeurtenissen verschijnen op mijn pad. Ik houd het simpel (les van de eerste dag), stapje voor stapje ga ik vooruit. Het prachtige van een 1 op 1 retraite was voor mij dat alle aandacht en zorg voor mij waren, niet alleen van Jel, maar ook van mijzelf. Tijdens andere retraites kon ik altijd stiekem voor anderen zorgen, nu dus niet. Ik ga zeker nog een keer terug naar Casa Kinetica, lekker knutselen, bikken in de berg, zwemmen, goed eten en ont-wikkelen. Tot de volgende keer lieve Jel

Andrea 21 10 2021

soul2soul 

Lieve Jel, Via via werden we aan elkaar voorgesteld in 2012. Door de jaren heen hebben we contact gehouden doordat ik langskwam in jullie prachtige huis als in Portugal op bezoek was en de afgelopen jaren via de Whatsapp. Zelf wonende aan de westkust van de Algarve appten we over het door ons zo geliefde Portugal. Laatste tijd ben je vooral een steun-op-afstand voor me. Heel waardevol in de lastige moeilijke tijd die ik nu doormaak. Je prachtige cadeau,

Soul2Soul sessie op afstand, was heel bijzonder. Onze ‘reis’ samen is er een die nog steeds nagalmt, met regelmaat is er een geheugensteuntje door middel van ‘tekens’ van die reis. Ze laten me glimlachen. Net zoals jouw aanwezigheid in mijn leven: altijd optimistisch, zorgzaam en met de juiste kattebelletjes. Ik voel me gezegend dat jouw pad de mijne kruist en dat we samen soms even oplopen.

Petri 28 april 2021

Wie is Jel voor mij? Onze eerste ontmoeting was bij Cafe Earth in Carvoeiro, 1ste Optimisten bijeenkomst (2018). Ik zag je, en had meteen een warm gevoel bij je. Ik dacht ‘wat een inspirerende vrouw’ (en wat lijk je op Sonja Barend). Je bent er bij, observeert, praat als je aan de beurt bent, interrumpeert nooit, oordeelt niet, maar je bent er wel! Stelt weinig vragen, maar zegt de juiste dingen. Je huilt, lacht, doet gek en bent serieus. We hebben elkaar daarna nog velen keren gezien. Later heb je gevraagd of ik bij de Magic of Life wil komen, een inspirerende online groep die jij hebt opgezet, ik hoefde niet lang na te denken en zei meteen JA! 

We hebben samen al veel gedaan, je hebt me heel veel inzichten gegeven en het mooie is, dat jij laat inzien en ervaren dat alle antwoorden al in je zitten. Met jou leer je zoveel ontdekken! Het is een prachtige reis die we maken, waarvan het einde gelukkig nog lang niet in zicht is! Liefs, heel veel liefs van Mies! 05 03 2021

Foto: tijdens het maken van een zielskaart bij Jel op de werkplek. 

Mijn retreat – WhataMydayS 

van een week in CasaKinetica was in één woord “amazing”, en Jel als coach was geweldig! Ze neemt alle tijd voor je, heeft geduld en verzorgt je liefdevol! Ik heb er echt wat aan gehad! Bewust worden, inzichten krijgen,  “uit het hoofd, in het hart”, oftewel meer voelen en minder denken! En tot slot “gereedschap” krijgen om je te helpen op de weg die voor je ligt.

Hakuna Matata – geen zorgen, wind je niet op!

Suzanne Besseling – 14 04 2020

WhataMyday

Soms ontmoet je iemand die meteen een plekje in je hart krijgt.

Je voelt je meteen op je gemak.

Er is een vertrouwen in deze persoon heel erg bijzonder iets dat je niet vaak meemaakt. Jij bent een bijzonder persoon.

Een hart vol van dankbaarheid. 

22 05 2020 – Suzan van H

Op retraite in de Algarve – WhatamydayS

Bij Jel voel je je meteen thuis. Zij luistert zonder oordelen. Zij laat je inzien waar je voor jezelf aan kan werken. Dit doet zij door middel van haar eindeloze creativiteit, die als een stroom meeloopt door de dagen, gesprekjes, wandelcoaching, inzichtkaart  maken,  relaxen, mandala tekenen, schrijven, meditatie.

Fijn

vind ik het 1 op 1 coachen, met daarbij ook nog de mogelijkheid van meerdere inleiders, zoals yoga, aroma’s, pilates, numerologie, bloesem remedie, familieopstellingen, wat je wilt, ik wilde graag ook nog bloesemaroma’s. 

Wat ik zo fijn vind aan Jel, is dat je niet alles hoeft te vertellen want zij weet het al. En zij helpt je op een subtiele manier om bepaalde dingen onder ogen te zien en te accepteren of te veranderen. 

Cadeau

Ik sta nu veel luchtiger in het leven. En als ik even terug val, dan herinner ik mij haar healing weer en pas het toe en ik voel dan de energie weer stromen. Als drukke zakenvrouw heb ik mijzelf 5 dagen cadeau gedaan en ben gaan logeren bij Jel op haar berg met uitzicht op zee. Ik kan het iedereen aanraden. Je komt als herboren en uitgerust terug. Dus drukke powervrouwen gun jezelf tijd om bij te komen en hernieuwde energie en ideeën op te doen.

Caroline van Cranenburgh – november  2019

Mandala tekenen 

Jel heeft voor mij een energie die ervoor zorgt dat je makkelijker je thema’s die je in beslag nemen doet aanpakken. Ik krijg altijd een gevoel van plezier over mij wanneer Jel mij voorziet van feedback.  De integriteit en creativiteit die zij aan de dag legt is hartverwarmend. Inzichten komen altijd op een subtiele wijze bij mij wanneer ik werk met Jel. Dank je wel Jel voor wie je bent.

Wicky 20 04 2020

Lieve Jel

Prachtig wezen dat jij bent. Ver van huis en toch thuis, altijd in twee werelden en toch horen die bij elkaar. Verbonden door jou, jij bent de verbinding voor alles en iedereen. Ik voel me gezegend dat ik jou in mijn leven heb.

Liefs Marlon 01 10 2010