Helse spin

Gepubliceerd door Marielle Bouman op

Helse spin

Ben ik een helse spin? 

Dat deze bijzondere bijnaam ineens boven gedruppeld komt is natuurlijk niet voor niets. Ik ben er voor gaan zitten. Dan zie ik vuur, natuur, en de kleur rood. Een grote spin zien te vinden is lastig. Ik zoek een kruisspin, ja die, vraag me niet waarom, maar die wil ik. Groot, eng en harig. Hoe griezeliger hoe beter. 

Lieve mam

Spinnen zijn symbool voor nijd en gevaar. Dek je maar, hier komt de helse spin. Ik krijg het er helemaal warm van. Hoe heeft mijn moeder die naam ooit voor mij kunnen verzinnen? Was het zo erg mam? Elkaar emoties laten zien, hoorde niet bij ons in het gezin. Er spinde nogal wat. 

Zichtbaar worden

Ik vind een rood blad, ja daar gaat de spin op. De rood roze achtergrond is ineens ook veel zachter. Lang zo fel niet. En mijn hand laat zien dat ik het zelf in de hand heb genomen. Ik ben niet bang voor de kruisspin. Het liefst plak ik er nog veel meer vlindertjes op, misschien doe ik dat nog wel. Dat maakt het helemaal goed. 

Welke is de boodschap van de zielskaart: ik ben geen helse spin. 

De kruisspin

Grote spinnen zijn het symbool voor nijd en gevaar, behalve als het een kruisspin is. Dan brengt hij namelijk geluk vanwege het kruis op zijn rug en helemaal als je hem langs een draad naar beneden ziet gaan: dan brengt hij vreugde uit de hemel naar de aarde (encyclo.nl). 

Zielskaart gebaseerd op de techniek van Soulcollage van Seena Frost.


3 reacties

Anja · 18 oktober 2020 op 12:42

Prachtig Jel, die helse spin…Ik heb met mijn moeder hetzelfde mee gemaakt..Ze was altijd boos..niks was goed…geen liefde…zodra ik kon, ben ik ver weg gevlucht..daar leefden andere spinnen in de natuur. Die deden geen pijn.. maar die rode spin, die doet nog steeds zeer..

    Marielle Bouman · 19 oktober 2020 op 15:12

    Dankjewel Anja. Ervan wegvluchten lukt niet he, zoals je zegt, die rode spin doet nog altijd zeer. De spin brengt je naar die pijn, die pijn mag er zijn, die mag je voelen om te helen.

      Anja · 25 oktober 2020 op 01:06

      Ja, mijn moeder stierf en gaf me nog een trap na. De hele erfenis(bijna 1miljoen)gaat naar mijn sociopatische zus. Ik krijg niks. Ik werd niet eens vernoemd in het testament. De schok en hetverdrietwas groot. Nu niet meer. Het is over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *