Ik ben

Ik ben

Ik ben Maria Elisabeth Helena Bouman, geboren en getogen Rotterdammer(t). Mariëlleke staat er op mijn geboortekaartje maar iedereen noemt me Jel.

In het groen

Onder het blauw

Tussen het gezoem

In het geel

Dankbaar

Dat ik hier ben

In mijn hartelement

Ik gun jou dat ook. Je verdient het. Ik gun ieder mens heel veel liefde.

Wie is Jel? 

Na de Middelbare Meisjesschool ging ik studeren aan de Rotterdamse Dansacademie. Ik bleek al snel een goede pedagoog , maar wilde kost wat kost eerst zelf dansen. Later ontwikkelde ik mij als pedagoog. Ik leerde studenten hun eigen bewegingen te ontdekken, te voelen en daar betekenis aan te geven in hun dagelijks leven. Ik zag wat ik van nature al deed en wat het ook inhield. 

Op spiritueel gebied vond ik herkenning en werd ik door meederen begeleid. Gestaltsessies hielden mij echter stevig op aarde. Geboeid door mijn eigen bewegingen ben ik zelf ook de Gestaltopleiding gaan volgen. Ik werk tegenwoordig als coach moeiteloos helen, het zachtaardige zusje van de Gestalt therapie. Het maakt mij zelf zacht, het voelt warm en laat me glimlachen. 

Kort gezegd reis ik door diepere lagen en tijdlijnen zodat oude trauma’s geheeld kunnen worden.

Ik ben al lang getrouwd met Har Voogt. Mensen voelen zich veilig bij hem en vaker krijgen we te maken met mensen die wel wat steun kunnen gebruiken. Samen in CasaKinetica houden we altijd onze deuren open voor wie een tijdelijk en veilig onderkomen nodig heeft. 

Uittreden

Ik ontdekte als kind al dat ik aan het plafond kon blijven zweven. En mezelf daar beneden zag zitten of staan. Ik hoorde wat er gezegd werd. Ik was uit mijn lichaam maar zag precies wat er gebeurde. Ik was er niet bang voor. Ik hoefde er niets voor te doen, het gebeurde gewoon, het overkwam me. Letterlijk, ik zat heel veilig, hoog en droog. Zodra de kust daar beneden veilig was, plop, zakte ik terug in mijn lijf en wist ik op dat moment, exact te handelen wat goed was voor mij. 

Ik hou van mensen inspireren en motiveren de weg van hun hart te volgen, te geloven in eigenheid om te gaan schitteren!

Dankbaar

Dankbaar dat ik me ontwikkel als een vrije lieve vrouw, die steeds meer ook voor jou, die dit leest, de twee werelden met elkaar mag verbinden. 

Ook voor jou als volwassene is er veel meer ruimte in jezelf. Ik begeleid je graag naar jouw eigenheid en laat je heel graag stralen. Iedereen draagt iets kostbaars. 

Ik sta op hoogte op een met liefde gevormd plateau. Waar ik altijd naar kan terugkeren om uit te rusten. Ik mag nog hoger, ik reik uit om over te steken naar ijlere luchten. Ik ben zorgzaam voor de jongeren. Ik ben thuis in de hoogste lagen.
Ik ben de geleider tussen hemel en aarde, die helpt met verwerking, vergeving, verzachten en liefhebben. Sommige processen gaan langzaam, hebben veel tijd en liefde nodig. 
Ik ben er voor je. 
De stilte valt over mij heen…… 💙🙏 

Met heel veel dank aan hen die mij door dik en dun gesteund hebben en mij nog altijd omringen met veel liefde en aandacht. Dank jullie wel, Teun van Dam, Anna van de Boogaard, de lieve altijd aanwezige Miranda Birol, Petra de Kruijf en Marlon Brammer. Dankbaar voor jullie geloof en vertrouwen in mij. Dankbaar voor de ondersteunende energie van lieve mensen om mij heen. Dank jullie wel ‘optimisten’ één van jullie te zijn! 

Dank jij wel Har, mijn eeuwige rots in de branding, die niets vreemd is.