Zomerse warmte

Gepubliceerd door Marielle Bouman op

Zomerse warmte

Ik ben een kind van de zon.

Ons lichaam heeft het licht nodig, want onze gezonde cellen houden van licht. Dat hebben ze hard nodig. Ik ga dan ook zeker een keer op de dag alle warmte, de zon, het licht inademen, niet alleen door mijn mond, ook door mijn huid, door al mijn poriën. En stel me zo voor dat ik daarbinnen gevuld raak van vreugde. De planten, de bloemen en de groene groenten groeien alleen maar door licht, nou ik ook hoor. Ik ben ook zo’n lekker groentje.

Water

Ja natuurlijk wil ik ook graag nogal wat water drinken. Meestal zonder bubbels. In de zomer gaat dat als vanzelf, ’s winters vind ik dat lastiger maar ik probeer me me wel aan de 8 glazen te houden. Heb daar een systeem voor bedacht om het niet te vergeten. Nu wil jij natuurlijk weten, hoe dan? Elke keer als ik naar de badkamer ga, drink ik een beker water. Soms vind ik water heel saai, want ik drink niets wat zoet is. Dan pluk ik maar weer eens de mint en mik dat in de waterkan. Of een citroen met een stuk gember. Hoor je het knallen? Ik wel. Ik neem daar niet veel tijd voor. Thee dat vind ik heerlijk. Daar varieer ik mee als de beste. 

Licht

Ja ja ook in de winter adem ik het licht in. Tijdens de dagelijkse wandeling. Of als de zon schijnt op een lekker windvrij plekje. Wat ik uitadem? Spanning, verdriet, boosheid, maar net wat er gebeurt. En heb ik daar allemaal geen last van, dan adem ik alles uit wat er gewoon uit mag. Zo simpel is dat. Onze lichtgrijze cellen voelen zich niet zo lekker, maar slurpen het licht binnen, willen zich eraan te goed doen, willen zich beter voelen. Dus waarom niet gevoed?

Naast gezondheid geeft het ook zo’n prettig gevoel als ik me bewust ben dat het spelen met het licht, door het mezelf te geven, me goed doet. Dat ik iets in mezelf aanspreek waarmee ik zorg kan dragen voor mijn lichaam. Ik straal dan met heel veel licht. Een glimlach van binnen en buiten van mijn tenen tot aan mijn kruin. Happy! Ook daar houdt mijn lichaam van. En volgens mij ook mijn hele omgeving.

Om dit te vieren, en het online gaan van mijn website, en de zomer, draag ik vandaag mijn bloemetjesjurk, licht, vrolijk en vergeet het water niet! De zomer in je ziel ….. laat jezelf maar zien in geuren en kleuren. 


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *